זהו, החלק הקשה מאחוריכם: עברתם חקירה לא פשוטה, לפעמים אפילו במעצר, וקיבלתם הודעה משמחת שהוחלט לסגור את תיק החקירה אשר נפתח נגדכם, ולא להגיש נגדכם כתב אישום. אכן משמח, אבל זה ממש לא סוף פסוק ומהר מאוד תגלו שהתיק הסגור ימשיך לרדוף אתכם עוד שנים רבות.
ההחלטה על סגירת תיק חקירה עשויה להתקבל על ידי קצין חקירות בתחנת המשטרה, תובע מלשכת התביעות המשטרתית או פרקליט מפרקליטות המדינה, עפ"י סוג העבירה והסמכויות השונות המוקנות לגורמים אלה בחוק.
סגירת תיק חקירה תעשה באחת משלוש עילות: חוסר עניין לציבור, חוסר ראיות או חוסר אשמה. חשוב לדעת שתיק חקירה שנסגר בעילה של חוסר עניין לציבור או חוסר ראיות יופיע במרשם הפלילי שלכם ויישאר שם שנים רבות. כלומר, מעתה ואילך, על אף שהתיק נסגר, העבר הפלילי שלכם אינו נקי והתיק יופיע במרשם וייחשף בפני מי שמוסמך בחוק לעיין במרשם הפלילי שלכם ולעיתים אף בפני מי שלא מוסמך, אך יבקש להציג בפניהם את הרישום הפלילי.
אך ורק תיק אשר נסגר בעילה של חוסר אשמה ימחק התיק כלא היה ולא יופיע במרשם הפלילי. חשוב לזכור שההחלטה על סגירת תיק חקירה היא לא סוף פסוק, לא מבחינת החשוד בביצוע העבירה וגם לא מבחינת המתלונן, וקיימת אפשרות לערור על החלטת הסגירה כמו גם להגיש בקשה לשינוי עילת הסגירה.
לכן, אם קיבלתם הודעה שהתיק נגדכם נסגר או שהגשתם תלונה במשטרה והוחלט לסגור את התיק באחת העילות המנויות, כדאי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הפלילי ולשקול את האפשרות להגשת ערר על ההחלטה על סגירת תיק חקירה או בקשה לשינוי עילת הסגירה.
עו"ד מורן נירשברג דרורי עוסקת בייעוץ וייצוג חשודים ונפגעי עבירה בהליכים פליליים, לרבות הגשת עררים על החלטות רשויות החקירה והתביעה לסגור את תיק החקירה וכן בייצוג חשודים המבקשים לשנות את עילת הסגירה.
עילות סגירת תיק
השארת תגובה